EAB bygger ut lagerhallen åt Båstad-Gruppen

Stål gör det möjligt

För sju år sedan var EAB leverantör när Båstad-Gruppen byggde nytt, och flyttade från Båstad till Ängelholm. Då byggdes 4500 m² med lager och kontor, där man levererade och monterade stomme, tak och väggar. Redan fyra år senare började de växa ur kontoret, och EAB levererade och reste en stålstomme till utbyggnationen av kontorsdelen i fastigheten.

Padelhall med stomme, tak och fasad i stål

Stål gör det möjligt

Stiga Sports Padelcenter har nyligen slagit upp dörrarna till en ny padelhall i Eskilstuna där Llentab har byggt stomme, tak och fasadelement. Padelhallen erbjuder åtta dubbelbanor och två enkelbanor med omklädningsrum, café och konferens.

Ännu en padelhall i stål

Stål gör det möjligt

Padelhallar växer upp som svampar nu, och de allra flesta byggs med stålstomme och sandwichelement till fasaden. I Holmagärde, Varberg bygger Northpower Stålhallar en hall på 2500 kvm och sju banor, varav en singelbana. Padelhallen kommer att öppnas till sommaren.

Kulturkvarteret i Örebro

Brand, Stål gör det möjligt

Kulturkvarteret i Örebro är ett helt hus med olika kulturverksamheter som stadsbibliotek, kulturskola, restaurang och en multiscen. Byggnaden har ritats av Wingårdhs Arkitekter och står nu klart på en vackert placerad tomt vid Svartån i centrala Örebro.

BAS Barkarby – en utmanande byggnad

Stål gör det möjligt

BAS Barkarby ska bli en regional knutpunkt och en samlingspunkt för Barkarbystaden och Järfälla, där lärandemiljöer med främst teknisk och naturvetenskaplig inriktning tillsammans med näringslivsinslag, kultur, idrott och service samlas. En plats där människor vill vara, träffas och utvecklas tillsammans.

Logistikbyggnad med mer stål än i Eiffeltornet

Stål gör det möjligt

I Bålsta utanför Stockholm bygger Logicenters ett nytt högautomatiserat kyl- och fryslager tillsammans med hyresgästen Dagab, som är Axfoods inköps-och logistikbolag. Anläggningen på drygt 124 000 kvm och med en höjd av 30 meter blir en av Europas största och modernaste. Det blir en storlek av fyra Globen eller 14 fotbollsplaner.

Stål gör det möjligt

Stål gör det möjligt

Stål gör det möjligt är kortare artiklar om intressanta stålbyggnadsprojekt i tidningen Stålbyggnad. Artiklarna placeras i slutet av varje nummer av tidningen och läggs även upp på tidningens webbplats – www.stalbyggnad.se
Vi presenterar både projekt i Sverige och i Norge, och ska spegla stålets möjligheter i olika byggprojekt. Såväl större som mindre projekt och byggnader och broar.

Nordreälvbron

Stål gör det möjligt

Den gamla klaffbron mitt på E6:an ersätts med två fasta stållådor när Nordreälvbron vid Kungälv skall totalrenoveras. Implenia fick uppdraget att renovera bron för att möjliggöra busskörfält och en ökad livslängd. Större delen av överbyggnaden byts ut i tre etapper med fortsatt full trafikkapacitet, vilket är en stor utmaning.

Tana bru

Stål gör det möjligt

15.september i år åpnet nye Tana bru for trafikk. Byggingen har pågått siden januar 2016, men endelig åpnet det nye landemerket for Øst-Finnmark. Byggeprosessen har ikke vært uproblematisk da den polske stålleverandøren Vistal Gdynia S.A., som skulle levere og montere stålet, gikk konkurs i oktober 2018. Løsningen ble at HAK opprettet et selskap som kunne stå for monteringen av stålkonstruksjonene.

Toalettbygg på Sognefjellet

Arkitektur, Stål gör det möjligt

På rasteplassen Oscarshaug langs Nasjonal turistvei Sognefjellet har det lenge vært behov for et løft av servicefasilitetene. Nå har det eksisterende toalettbygget fått en helt nye hette av stål som skal beskytte bygget mot vær og vind på den værutsatte rasteplassen. Den 16 tonn tunge takhetten er designet av arkitektfirmaet Jensen og Skodvin og danner et tydlig element på den populære turistveien.