Temahallen – en välkänd hallbyggare

Stålentreprenör

Temahallen är ett känt varumärke i Sverige som står för lång erfarenhet inom branschen och hög kvalitet på alla ingående komponenter i sina hallar. Hallstommarna tillverkas i en modern verkstad i Vinslöv.

GAJ Stålkonstruktioner – Stålbyggare i Mälardalen sedan 1935

Stålentreprenör

”Ring Gajen!” – Eskilstunas stålproblemlösare för byggbranschen i Mälardalen sedan 1935 tar ett kliv in i framtiden med ett nytt namn – GAJ Stålkonstruktioner. Med fokus på effektivitet, kvalitet och långsiktighet tillverkar, monterar och underhåller man stålkonstruktioner till samarbetspartners i Mälardalen.

Sjölins Smide – Smidesverkstad sedan 1883

Stålentreprenör

Ja just ja, den där lilla smedjan i Mo! Det är i stort sett så gemene man reagerar när Sjölins Smide kommer på tal. Det är så man uppfattar det ”lilla” företaget strax utanför Hudiksvall. Visst var Sjölins Smide en mindre smedja en gång i tiden. Vad många inte vet är att Sjölins Smide AB i dag är ett ledande företag när det gäller stålkonstruktioner.

BJ Svets & Anläggning AB

Stålentreprenör

BJ Svets & Anläggning AB i Strängnäs är en totalentreprenör inom hallbyggnader
och industrifastigheter. I den moderna och välutrustade produktionsanläggningen
tillverkas allt från minsta plåtdetalj till komplexa prefabstommar i stål. Här finns
avancerad utrustning och kompetent personal för att ta hand om hela tillverkningsprocessen.
Företaget grundades 1971 av Bengt Jönsson i Åkers Styckebruk
och är fortfarande familjeägt.

Borga Plåt – En komplett hallbyggarkoncern

Stålentreprenör

Borga är en plåttillverkare och hallbyggarkoncern med rötterna i Skaraborg och en verksamhet som sträcker sig ut i Europa. Det började 1973 på den lilla gården Borga i Vara kommun med kallvalsning av byggplåtprofiler för olika ändamål. Sedan dess har man utvecklats och byggt stålhallar för många olika användningsområden. Borga tillverkar idag plåt, reglar, beslag och stommar själva, har egna montageteam och har utvecklat ett eget byggsystem.

En smideskoncern utöver det vanliga

Stålentreprenör

Blixtljuset är en smideskoncern som satsar på att ha en stor bredd inom medelstora till mindre stålbyggnadsföretag för att komma närmre sina kunder, samt ha en nära relation till sina anställda. Målet har varit att förvärva smidesbolag som behöver en ny kraft och börja växa igen. Genom att ha en stor organisation i ryggen uppnår man ekonomiskt trygghet och administrativa fördelar för de ingående bolagen.

Ruukki Building Systems – från liten till stor

Stålentreprenör

Ruukki Building Systems är ett av ledande stomentreprenadföretagen i Norden med cirka 500 anställda och har sina rötter i Sverige och Finland. Idag är Ruukki Building Systems ett eget aktiebolag inom SSAB koncernen. Lång erfarenhet och specialkompetens inom projektering, tillverkning och montage av stålkonstruktioner är grundstenarna till dagens framgång.

J3M – Built on knowledge

Stålentreprenör

Genom evolution har J3M utvecklats från kunskapsbaserad stålbyggnadsprojektör till att vara helhetsleverantör av stålkonstruktioner. J3M vill bidra till att förändra och förbättra byggbranschen och ser förändring som en möjlighet att utvecklas.

Medlemsföretag i Fokus – SMS Stålfackverk

Stålentreprenör

SMS AB (Svets & Montage i Smålandsstenar) är ett smidesföretag som bildades 1990 och har sedan starten varit under ständig utveckling och från 1998 finns man i Broaryd, Småland. Från att varit en leverantör av allt från vanligt byggnadssmide och räcken, till stora gångbroar, så har man sedan 2006 tillbaka specialiserat sig mot enbart tillverkning av fackverk i stål.